Automatisering til genbrug

Nummerpladegenkendelse til genbrug

Optidata A/S har udviklet branche-specifikke softwareløsninger for digitalisering af forretningsprocesser. Løsningen er særligt velegnet til genbrugsstationen og bygger på nummerpladegenkendelse og kameraløsninger med genkendelsessoftware.

Produktet er et dansk udviklet softwaresystem, som vores eget udviklingsteam har bygget med løbende sparring fra vores kunder. Systemet for automatisering på genbrugsstationen er agilt og kan tilpasses de behov, I har på jeres genbrugsstationen.

Systemet lever op til de offentlige digitaliseringskrav, og løsningen er nem og intuitiv for brugerne. Den giver et overblik og indsigt i aktivitet på genbrugsstationen samt håndteringen af erhvervsindkørsler, trafiktælling, farligt affald og mange andre funktioner.

Vores løsning har automatisk fakturering, som er koblet op på intelligent håndtering af erhvervsindkørsler. Det betyder, at I fremover får indhentet betalinger fra alle erhvervsindkørsler til jeres genbrugsstation.

Vores projekter med kommuner har vist, at der uden vores system kun bliver betalt for hver 6. erhvervsindkørsel. Med nummerpladegenkendelse fra Optidata A/S kan I dermed se frem til en markant økonomisk gevinst ved erhvervsindkørsler.

Automatisk fakturering
Fair og præcis afregning af erhvervsaffald så hver virksomhed faktureres for de faktiske besøg på genbrugsstationen.

Al registrering og sagsbehandling sker automatisk baseret på oplysninger fra SKAT, Motor- og CVR-registret.

Papegøje-nummerplader
Erhvervs-papegøjeplader separeres fra almindelige papegøjeplader. 

Særskilt håndtering
Via et device kan medarbejdere registrere nummerplader, som skal håndteres specielt.

Det kan for eksempel være en nummerplade, der ikke skal betale, eller en nummerplade, der skal registreres med en “Attention”-status, som udløser en foruddefineret handling.

Statistik
Kombination af fysisk nummerpladekamera og en specialudviklet IT-løsning, der scanner det enkelte videosignal for nummerpladegenkendelse-systemet, registrerer hver indkørsel i en central database. 

En CSV-fil genereres og importeres direkte i kommunens faktureringssystem.

Billeddokumentation gemmes for den enkelte indkørsel.

Attention-funktion
Pladsmanden på genbrugsstationen kan, via sin smartphone, vælge at registrere nummerplader, som skal håndteres specielt.

F.eks.

– En bil der ikke skal betale.
– En bil der altid skal betale.
– En bil der skal registreres med en “Attention” status, der udløser en forud-defineret handling.

Farligt affald
Bliv gjort opmærksom på, hvis der afsættes farligt affald i områder, som ikke er beregnet til det. Vores system til billedgenkendelse lærer at genkende de objekter, som passer til jeres containere, og reagerer, når der afsættes noget, som ikke passer ind.

Når der registreres et objekt, som ikke passer til containeren, får I en notifikation, så I kan reagere med det samme. Dette skaber både en bedre og mere sikker genbrugssortering, og I får en mere omkostningseffektiv løsning, når I kan udføre sorteringen med det samme.

Referencer inden for genbrug

Kontakt os

Jacob Agerled, CEO / Adm. Direktør