O genbrug - Genbrug

Driftsoptimering på genbrugspladsen

Automatisering på genbrugspladsen med nummerpladegenkendelse

Optidata A/S har udviklet branche-specifikke softwareløsninger for digitalisering af forretningsprocesser. Løsningen er særligt velegnet til genbrugspladsen og bygger på nummerpladegenkendelses-teknologien og kamera løsninger.

Produktet er et dansk udviklet softwaresystem, som er udviklet af vores eget udviklingsteam og med løbende sparring fra vores kunder (Forsyninger og Kommuner). Systemet for automatisering på genbrugspladsen er agilt. Det udvikles løbende med inputs fra kunder og ERFA møder.

Systemet lever op til de offentlige digitaliseringskrav, og løsningen er nem og intuitiv for bruger. Den giver et overblik og indsigt i aktivitet på genbrugspladsen samt håndteringen af erhvervsindkørsler, trafiktælling, farligt affald og mange andre funktioner.

Løsningen kan både bruges til automatisk fakturering via nummerplade, trafiktælling og håndtering af abonnementsordning og månedsbilletter mm.

Læs her om AffaldPlus, der får udviklet og testet en række systemintegrations-løsninger.

Kontakt os allerede i dag og få en uforpligtende snak om hvordan systemintegration med automatisk nummerpladegenkendelse kan optimere driften på genbrugspladsen.

logo firkanter - Genbrug

Automatisk fakturering

Fair og præcis afregning af erhvervsaffald så hver virksomhed faktureres for de faktiske besøg på genbrugsstationen. 

Alt registrering og sagsbehandling sker automatisk baseret på oplysninger fra SKAT og CVR-registret.

Papegøje- nummerplader

Erhvervs-papegøjeplader separeres fra almindelige papegøjeplader. 

Særskilt håndtering

Via et divice kan medarbejder vælge at registrere nummerplader, som skal håndteres specielt.

F.eks. en nummerplade, der ikke skal betale, eller en nummerplade, der skal registreres med en “Attention” status, som udløser en foruddefineret handling.

Statistik

Kombination af fysisk nummerpladekamera og en specialudviklet IT-løsning, der scanner det enkelte videosignal for nummerpladegenkendelse-systemet, registrerer hver indkørsel i en central database. 

En CSV-fil genereres og importeres direkte i kommunens faktureringssystem.
Billeddokumentation gemmes for den enkelte indkørsel.

Attention-funktion

Pladsmanden på genbrugsstationen kan, via sin smartphone, vælge at registrere nummerplader, som skal håndteres specielt.

F.eks.
– En bil der ikke skal betale.
– En bil der altid skal betale.
– En bil der skal registreres med en “Attention” status, der udløser en forud-defineret handling.

Farligt affald

Eksempel:

Automatisk betaling via nummerplade pr. besøg. på genbrugspladsen

Illustrationen viser et eksempel på, hvordan systemet kan håndtere data og automatisere betalingsprocessen via nummerplade og tælling.

Systemet dokumenterer og gemmer data til erhverv og tilbyder adskillige muligheder til optimering af dagligdagens arbejdsprocesser på genbrugspladsen.

forloeb paa genbrugsplads 360x1024 - Genbrug
optidata nyhed nummerpladegenkendelse

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vi giver dig seneste nyt om systemoptimering med nummerpladegenkendelse

Tal fra Pilotprojekter

Dataindsamling af erhvervsindkørsler.

Kommunen ønskede at få valid data på, hvor mange fakturerbare erhvervsindkørsler der kom på deres genbrugspladser, hvortil disse data kunne sammenlignes med deres egne data.

Resultatet af testen viste, at det kun var hver 6. erhvervsindkørsel, der betalte.

Kommunen gik dermed glip af et millionbeløb på årsbasis for erhvervsindkørsler. 

Data på abonnementsordning til erhvervsindkørsler: 

Kommunen ville sammenlignede data med, hvor mange erhvervsbiler, der brugte genbrugspladserne, som ikke betalte via abonnementsordning.

Resultatet af testen viste, at kun 40% af erhvervsindkørsler var tilmeldt kommunens abonnementsordning. Dermed kørte 60% gratis. 

Nummerplade genkendelse kontra spoler i vejen.

Kommunen ønskede at få valide tal på besøgende på udvalgte pladser og områder. Med nummerplade systemet fra Optidata kunne vi give mere eksakte tal på antal af besøgende samt lave analyser på besøgstid og besøgsmønster på pladserne.

Resultatet af testen viste at spolerne i vejen talte flere indkørsler dobbelt og kunne ikke differencerne imellem påhæng på køretøjer. Tallene med nummerpladegenkendelses systemet gav et mere retvisende tal og gav brugbar data til optimering.

Udfyld formularen herunder og vi kontakter dig.